SOS, necessito que els meus fills col·laborin a casa!

nens amb mare cuinantSOS, necessito que els meus fills col·laborin a casa!, era el crit ofegat de moltes tardes en arribar a casa després de tot el dia treballant i trobar-me totes les joguines pel terra de la sala, els contes i els puzles sobre la taula de centre, els llibres de les tasques escolars sobre la taula del menjador, els abrics sobre el sofà, les sabates de qualsevol manera al bany … ARGGGGG!!!!! Una desordenada dels peus al cap, tiquis miquis amb l’ordre propi, desesperada evitant tota mena d’obstacles tal gimcana a l’estil Jumanji.

Vols saber què fer perquè els teus fills col·laborin a casa?

A continuació t’explico com va tornar l’ordre a la meva llar. Bé, tornar, el que es diu tornar, encara hi treballem, però la veritat és que res té a veure amb el que era (almenys les zones comunes).

Doncs ho hem aconseguit gràcies a les eines de Disciplina Positiva per a aconseguir col·laboració com les reunions familiars i els llistats de tasques i al mindfulness que em va oferir la possibilitat de relativitzar i prendre consciència i acceptar que la meva llar ara, estava ocupada per dos adults i dos nens petits i que els meus fills, per molt que em veiessin a mi recollir com una boja, si no m’ocupava d’ensenyar-los i practicar amb ells, ni sentien necessitat de tenir una llar en ordre ni sabien organitzar-se perquè no se’ls acumulés les joguines per terra.

Aquestes són les eines que em van ajudar a aconseguir-ho.

En comptes de lluitar contra corrent el que em va salvar va ser aplicar els coneixements teòrics que havia adquirit a Disciplina Positiva i centrar-me a buscar solucions. Així va ser com dins de les reunions familiars vam elaborar una llista de tasques de la llar en la qual cadascun es responsabilitzava de realitzar 3 tasques comunes més 3 tasques personals durant tota la setmana.

El resultat va ser molt satisfactori, ja que els meus fills van triar tasques comunes, com passar l’aspirador, posar rentadores, cuinar, netejar la pols, que mai abans havien realitzat però que els cridava l’atenció provar.

Una vegada vam tenir les tasques repartides, vam crear un quadre setmanal el qual vam decorar entre tots amb els nostres noms, les tasques que havíem triat i els dies de la setmana que tocava realitzar-les.

Per a donar suport al treball i esforç personal de cadascun de nosaltres, vam habilitar 2 racons, un per a cadascun dels nostres fills, en els quals vam posar 2 mòduls amb espai per a emmagatzematge que ens va facilitar la tasca de recollir, així com una taula de centre amb uns grans calaixos on guardar trencaclosques, colors, blocs de dibuix…

Cert que hem passat èpoques millors i èpoques pitjors i que els mitjons, no entenc per quina estranya raó però encara no caminen sols fins al cistell de la roba bruta, però el balanç, ara que entrem en l’adolescència, és realment positiu i són ells els que, sense necessitat de suport extern ni recordatori, decideixen mantenir els seus espais personals ordenats i nets.

 

Potser també et pot interessar:

Normes a casa, com posar-les correctament?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

GRACIAS

POR SUBSCRIBIRTE!