Recursos per a fomentar la creativitat dels teus fills.

Fomentar la creativitat dels teus fills serà de gran ajuda per a reforçar la seva autoestima i autonomia alhora que l’ajudarà a guanyar seguretat i confiança en si mateix/a.

La creativitat és la capacitat d’observar i percebre el món de manera diferent. Gràcies a la creativitat som capaços de generar idees noves i diferents així com trobar solucions diferents i originals als nostres problemes, dificultats o conflictes.

Per estimular i fomentar la seva creativitat és interessant que els nostres fills s’entrenin cada dia. A continuació et mostro unes pautes que poden ser d’ajuda per aconseguir-ho:

1- Reserva un espai per crear que els teus fills puguin utilitzar amb llibertat i en el que sigui possible experimentar amb diferents materials artístics (fang, plastilina, pintures, papers, tisores, cola).

2- Valorar les seves opinions i idees escoltant-los i agraint les seves aportacions. Encara que et semblin idees absurdes, elimina etiquetes i judicis i obre la teva ment a noves possibilitats.

3- Ensenya-li a aprendre dels seus errors. Anima’l a experimentar, a provar, a arriscar-se sense por a equivocar-se. Permetre i abraçar l’error, ens ofereix una valuosa informació que ens ajuda a analitzar, corregir i rectificar per a tornar a intentar-ho i aconseguir millorar el resultat.

5 Recursos interessants per a fomentar la creativitat:

1- El joc creatiu, imaginatiu en què utilitzem materials amb què estem familiaritzats per donar-los un sentit nou i diferent. És aquell joc en què un raspall de cabells es transforma en un micròfon o una cullera de fusta pot arribar a ser una vareta màgica. És important que aquest tipus de joc sigui creat pels nostres fills i que l’adult no intenti controlar-lo o dirigir-lo.

2- Canviant el final de les nostres històries favorites. És una manera de treballar la creativitat mitjançant el llenguatge, oferint solucions noves a històries que ens són familiars. És una activitat en la qual podem participar activament tots els membres del grup treballant així la cooperació i la col·laboració.

3- Teles i retalls, barrets, guants, cinturons tot serveix per deixar volar la seva imaginació i inventar noves disfresses. Els nens solen gaudir molt disfressant-se així que aprofitarem tot el que ens serveixi per crear les nostres pròpies disfresses.

4- Música mestre! La música juga un paper important en el desenvolupament de la creativitat així que l’aprofitarem per crear la nostra pròpia versió de la cançó que més ens agradi. Triem la melodia, incorporem la nostra pròpia lletra i a cantar!!!

5- Il·lustracions amb collage. Revistes, diaris, fotografies ens serviran per a crear il·lustracions dels nostres contes preferits amb la tècnica de collage. Retalla, crea noves figures, enganxa, pinta … animeu-los a deixar volar la imaginació i sorprèn-te amb els resultats.

Vols sentir-te ACOMPANYADA per a fer CANVIS realment IMPORTANTS en la teva família?

Puc mostrar-te les eines que utilitzo en LA MEVA pròpia CRIANÇA, amb els meus ALUMNES i en les meves sessions d’ASSESSORAMENT.

Reserva la teva primera cita gratuïta d’assessorament per a explicar-me en què et puc ajudar. Recorda: “La família és un sistema, si tu canvies els teus fills canvien.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

GRACIAS

POR SUBSCRIBIRTE!