Millorar les relacions familiars

La família és per a la majoria de nosaltres el cercle social més proper i més important que tenim.

Millorar les relacions familiars i gaudir d’un bon ambient familiar és per tant bàsic pel nostre benestar emocional.

 

Sabem que dins del noste nucli familiar trobarem persones diferents i tenir amb tots la mateixa relació personal és difícil. Acceptar a les persones tal i com són i aconseguir eines per a millorar les relacions familiars és important per respectar i fer-nos respectar.

 

Educar als nostres infants fent ús dels principis de la disciplina positiva i entrenar-los amb educació emocional pot facilitar-nos aquesta tasca.

 

Eines per a millorar les relacions familiars.

1. Convertim-nos en el model respectuós i amorós que volem que els nostres fills segueixin. Siguem coherents i eduquem des de l’exemplaritat. Eduquem amb menys pfer-hoaraules i més accions.

 

2. Practiquem l’empatia amb els nostres fills i filles. Fer-ho ens ajudarà a posar-nos en la seva pell i entendre que és el que senten, quines són les emocions que experimenten. Així mateix, ensenyem-los a empatitzar amb la resta de components de la família, no oblidem mai que nosaltres sóm el model a seguir.

 

3. Establim una comunicació propera i respectuosa. No neguem els sentiments i les emocions que viuen els nostres infants ni els que experimentem nosaltres mateixos en les diferents situacions de la nostra vida. Acostumem-nos a resoldre els conflictes i a expressar el nostre disgust, la nostra tristesa, el nostre desacord de manera assertiva. No culpabilitzem a l’altre, fent-nos així responsables de la part que ens toca. Enfoquem els conflictes com una font d’aprenentatge i creixement personal.

 

4. Posem normes des de l’amor. Establim normes i no límits. Enfoquem-nos en limitar les conductes dels nostres infants i no en limitar-los a ells com a persones. No sobrecarreguem la nostra convivència amb un munt de normes difícils de recordar i poc ecològiques amb el nostre sistema familiar. És millor tenir menys normes però totalment personalitzades al nostre tipus de família.

En la mesura del possible, demanem als nostres fills i filles que siguin part activa en aquesta tasca. Les persones ens mostrem més col·laboradores i més compromeses amb els projectes en els quals hem pogut participar i menys amb aquells que ens han estat imposats.

 

Potser també et pot interessar:

Educar amb intel·ligència emocional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

GRACIAS

POR SUBSCRIBIRTE!