Dibuixar per a gestionar les emocions

dibuixar per a gestionar les emocionsA diferència de nosaltres, els adults, que fem servir la paraula per expressar els nostres sentiments i emocions, els nens i nenes que encara no han desenvolupat completament el llenguatge i per tant no posseïxen el vocabulari adequat per expressar-se, poden dibuixar per a gestionar les emocions. 

 

El dibuix és per a ells una eina natural de comunicació i mitjançant els gargots i els dibuixos poden expressar el seu ric i interessant món interior.

 

I és que, segons l’article “Las ventajas educativas de dibujar, esbozar y garabatear”, dibuixar no sols ens beneficia desenvolupant la nostra capacitat creativa i imaginativa, sinó que també ens ajuda a comunicar-nos millor, ja que aporta ordre i claredat a les nostres idees i pensaments.

La meva experiència personal.

És freqüent observar en una de les sessions del taller d’Exploradors Emocionals que porto a terme com mentre expliquem la lectura triada per aquell dia, els nens i le nenes participants van acolorint la seva mandala i no per aixó estan distrets, estan escoltant i assimilant el contingut que estem treballant. Us ho puc ben assegurar!!

 

Així que si algún dia sorprens al teu infant fent gargots mentre parleu no pateixis ni t’enfadis, no significa que està distret, poc concentrat, amb el cap als núvols o posant a prova la teva paciència. Tot el contrari, la ciència demostra que els anomenats dibuixos inconscients els ajuda a assimilar millor la informació que està rebent.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *