5 Contes per a treballar valors en els nens.

Ensenyar valors de vida als nostres fills és una de les tasques que comencem a treballar des que són molt petits amb la finalitat que en el futur siguin adults que sàpiguen què fer, com actuar i com viure.

Els contes són una gran manera per a transmetre diferents valors als nens de manera divertida i efectiva. Solen ser una interessant manera d’interioritzar valors sense gairebé adonar-se.

Vull compartir una petita selecció de 5 contes per a nens que t’ajudaran a treballar diferents valors amb els teus fills.

5 contes per a treballar valors de vida

Set ratolins cecs. Amb aquest conte Ed Young realitza una adaptació de la clàssica rondalla hindú “dels tres cecs i l’elefant“. En el conte set ratolins cecs de diferents colors troben alguna cosa que crida la seva atenció. Tots formulen una hipòtesi diferent sobre el que és allò que han trobat, per la qual cosa la comunicació, l’escolta activa, la tolerància i el respecte es tornen fonamentals per a comprendre cada punt de vista. És un conte d’enorme qualitat plàstica i gran expressivitat. Els petits lectors seran capaços d’entendre per què els ratolins tenen opinions tan diferents gràcies als magnífics efectes visuals que camuflen l’objecte real (un elefant!).

Perdut i trobat és un preciós conte d’Oliver Jeffers en el qual un pingüí apareix davant la porta de casa d’un nen. El nen veu que el pingüí està trist i pensa que s’ha d’haver perdut i que vol tornar a casa així que busca la manera de portar al pingüí de tornada al Pol Sud. Durant el viatge de retorn cap a casa, el nen s’adona que enyora la companyia del pingüí i torna a buscar-lo descobrint que el sentiment era mutu. L’amistat, la superació, la creativitat enfocada en solucions i sobretot l’atenció cap als sentiments i les necessitats de l’altre fan d’aquest àlbum il·lustrat una delícia.

De què fa gust la lluna? de Michael Grejniec ens explica la història d’uns animals que volien saber a què feia gust la lluna però com està molt alta, els resulta impossible aconseguir-la. Un a un van apareixent diferents animals i entre tots aconsegueixen fer una torre aconseguint així el seu objectiu. És un fantàstic àlbum il·lustrat per a treballar valors com la col·laboració, la cooperació, la solidaritat i el treball en equip per a aconseguir alguna cosa que, en prinicipi, sembla impossible.

L’oca que no volia marcar el pas. En la granja les oques sempre desfilen ben ordenades i marcant correctament el pas per a baixar a la llacuna. Un dia arriba Zita, una petita oca que és incapaç de marcar el pas com la resta de les oques. Així que Ígor, el cap de les oques, decideix expulsar-la del grup. Zita s’entristeix molt i se sent molt diferent de la resta de les oques. Aviat s’adona que la seva manera de caminar encurioseix de la resta d’animals de la granja i que tots volen unir-se a ella creant un ritme divertidíssim. Amb aquest divertit conte Jean-François Dumont ens ensenya el valor de l’autenticitat, de la importància de ser un mateix, acceptar-nos tal com som i la superació personal.

L’arbre generósShel Silverstein amb aquest emotiu àlbum il·lustrat ens ensenya el valor de la generositat, l’amistat i la bondat a través d’una commovedora història en la qual un arbre entaula amistat amb un nen al qual li dóna tot el que desitja: fulles per a jugar, branques per a gronxar-se, un tronc per a abraçar i lliscar-se, una ombra on descansar, pomes per a menjar…. Un amor immens que resisteix fins i tot a l’egoisme i a l’abandó del nen a mesura que va creixent.

Desitjo que tinguis una bona lectura i gaudeixis tant com jo amb aquests contes que ens ajudaran a transmetre valors de vida importants als nostres fills mentre passem una gran estona compartint la lectura.

T’agradaria sentir-te acompanyat en el teu aprenentatge?

Si sents que aquesta filosofia educativa ressona amb els teus principis i vols sentir-te acompanyat per tal de posar-los en pràctica, puc ajudar-te mitjançant l’assessorament personalitzat en línia. Pots contractar una sessió individual escrivint-me a gemmajurado@gemmajurado.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

GRACIAS

POR SUBSCRIBIRTE!